keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pikku Myyn suku

Mymmeleiden sukupuu.

Muumi-kirjoissa esitellään pikku Myyn naispuoliset sukulaiset monen sukupolven ajalta. Pikku Myy kuuluu mymmeleiden sukuun.

Pikku Myyn isoäiti.

Pikku Myyn isoäiti asuu pyöreässä talossa, ja hän kauhean vanha ja kauhean vihainen - ainakin näin häntä kuvataan eräässä tarinassa. Pikku Myyn isoäiti mainitaan kahdessa Näkymätön lapsi -novellikokoelman novellissa.


Pikku Myyn isotäti ystäviensä kanssa.

Pikku Myyn isotäti esiintyy Näkymätön lapsi -novellikokoelman Sedrik-novellissa, jossa Nuuskamuikkunen kertoo Nipsulle tarinan äitinsä tädistä, joka lahjoitti pois kaikki tavaransa. Nuuskamuikkuselle hän antoi huuliharpun.


Pikku Myyn äiti.

Pikku Myyn äiti on nimeltään Mymmeli. Hän on pyöreä, leppoisa, onnellinen ja huonomuistinen. Hänellä on parisenkymmentä lasta. Pikku Myyn äiti esiintyy Muumipapan urotyöt -kirjassa.


Pikku Myyn isosisko.

Pikku Myyn isosisko on nätti ja iloinen tyttö, joka oli nuorena kova narraamaan. Häntä sanotaan Mymmelin tyttäreksi tai Mymmeliksi. Mymmeli esiintyy ensimmäisen kerran Muumipapan urotyöt -kirjassa, ja hän on mukana myös kirjoissa Vaarallinen juhannus, Taikatalvi, Näkymätön lapsi ja Muumilaakson marraskuu.


Pikku Myyn sisaruksia.

Pikku Myyn muut sisarukset ovat pieniä. He esiintyvät Muumipapan urotyöt -kirjassa. Heitä on lukemattoman suuri joukko. Muumipapan urotöissä sisarusten määrää kuvataan näin: Niitä ei ole voitu koskaan laskea, kun ne juoksevat niin vikkelästi.


Pikku Myyn velipuoli Nuuskamuikkunen.

Pikku Myyn velipuoli on Nuuskamuikkunen. Nuuskamuikkusella ja pikku Myyllä on sama äiti: Mymmeli. Nuuskamuikkusen isä on Juksu, Muumipapan nuoruudenkaveri. Nuuskamuikkunen on pikku Myyn pikkuveli. Pikku Myy on nimittäin vanhempi kuin Muumipeikko, Nipsu ja Nuuskamuikkunen, joiden vanhemmat vasta kohtaavat toisensa Muumipapan urotyöt -kirjassa, jossa pikku Myy jo syntyy. Nuuskamuikkunen esiintyy lähes jokaisessa Muumi-kirjassa, sillä hän kuuluu Muumi-kirjojen päähenkilöihin. Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen sukulaisuutta ei korosteta myöhemmissä kirjoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti