sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Muumien esi-isät

Muumien esi-isät esiintyvät Muumi-teoksissa muutamaan otteeseen. Esi-isien ulkonäkö vaihtelee kovasti eri teoksissa.

Muumien esi-isät kaakeliuunin takana Muumit ja suuri tuhotulva -kirjassa.
Tutkija Sirke Happosen mukaan nämä esi-isät muistuttavat Toven varhaista Snork-hahmoa.
Ensimmäisen kerran muumien esi-isät mainitaan Muumit ja suuri tuhotulva -kirjassa, kun Muumimamma kertoo Muumipeikolle muumipeikkojen historiasta. Niinä aikoina he asuivat yhdessä talonpeikkojen kanssa ihmisten kodeissa, yleensä kaakeliuunien takana. - Joitakin meistä asuu siellä varmasti vieöäkin, sanoi Muumimamma. - Siellä missä ihmisillä on vielä kaakeliuuneja, nähkääs. Mutta lämpöjohdoista me emme pidä.


Muumien esi-isä Taikatalvi-kirjassa.
Aika hellyyttävä karvaturri, eikös vaan? :)

Taikatalvi-kirjassa Muumipeikko saa tutustua esi-isäänsä, kun hän vapauttaa tämän uimahuoneen kaapista: Se oli pitkäkarvainen ja harmaa ja sillä oli iso kuono. Esi-isä muuttaa Muumitaloon kaakeliuuniin ja laittaa siellä paikat hyrskyn myrskyn rakentamalla huonekaluista kaakeliuunin ympärille suojamuurin. Tuu-tikki analysoi: Hän on yrittänyt rakentaa viihtyisän tiheikön talonsa ympärille. Tämän jälkeen esi-isä ei enää poistu kaakeliuunista. Esi-isä oli vaiti. Hän oli sulkenut kaakeliuunin luukut ja ehkä vetäytynyt jälleen tuhat vuotta taaksepäin. 

Muumien esi-isät sarjakuvassa Yksinäinen saari.

Hurjimman näköiset esi-isät esiintyvät sarjakuvassa Yksinäinen saari. Paljastuu, että muumien esi-isät olivat ammateiltaan hylynryöstäjiä. Esi-isät heräävät henkiin, sytyttävät merkkitulen, räjäyttävät ilotulitteita ja lopulta muuttavat Muumitaloon.

Muumien esi-isät sarjakuvassa Yksinäinen saari.

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida nyt oikeen! Kun löysin tän blogin, olin ihan tunnelmissa ja täpinöissäni ja tuntu ihan et pulssi nousi, nii innoissani olin! Ihmettelen et miten en oo aikasemmin löytänyt tätä tai ei oo tullut missään vastaan, mutta olen onnellinen että viimein tuli!! Tää blogi on niin mulle sopiva, tykkään todellakin!! Kiitos tästä!:)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos ihanasta kommentistasi! :)

    VastaaPoista