perjantai 1. lokakuuta 2021

Muumilaakso (2019-)

Muumilaakso on suomalais-brittiläinen animaatiosarja. Sarjan taustatekijöihin kuuluvat Gutsy-tuotantoyhtiö sekä tuottajat John Woodley ja Marika Makaroff.


Brittituotannossa kuullaan superjulkkiksia, muun muassa Kate Winslet Vilijonkkana. Suomalaisina ääninäyttelijöistä omia suosikkejani ovat ilmeikäs ja monivivahteinen Joonas Nordman Muumipeikkona, käheän tomera Kiti Kokkonen Pikku Myynä sekä lämpimän pehmeä Satu Silvo Muumimammana. Näyttelijät ja animaattorit tuovat hyvin selkeästi esille muumien tunnetilat. Pikku Myy on välillä yllättävänkin ilkeä.


Ensimmäisellä kaudella jaksot ovat lyhyitä (20 minuuttia), eikä juoni jatku seuraavassa jaksossa, mikä tekee jaksoista helposti katsottavia mutta ehkä myös hieman irrallisia, sillä esimerkiksi Vaarallinen juhannus -kirjan juoni on pilkottu erillisiksi tarinoiksi. Kirjojen ja sarjakuvien juonia on muokattu kuitenkin luovasti ja onnistuneesti. 2010-luvun lapsia varten tv-sarjassa on aiempiin Muumi-tv-sarjoihin verrattuna paljon actionia ja slapstick-huumoria. Jaksoja on 13, ja listan voi lukea täältä (Wikipedia). Näkymätön lapsi ja Taikatalvi noudattavat alkuperäistarinoita aika paljon, mutta niissäkin on otettu vapauksia. Näkymätön lapsi -jaksossa Ninnin tilannetta ja hoitokeinoja avataan lapselle hienosti.


Musiikki on englanninkielistä pop-musiikkia, ja animaatio on eläväistä. Upeat taustat, Suomen luontoa henkivät valot, kauniit värit ja pienet yksityiskohdat viehättävät kaltaistani muumifania suuresti! Erityisesti esi-isän vimmaisesti eri suuntiin viipottava turkki jäi mieleen esimerkkinä animaation onnistumisesta.


2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanaa, että olet tehnyt paluun! Suorastaan hyppäsin kattoon nähdessäni uuden postauksesi. Aivan mahtavaa! Mitä tähän Muumilaakso sarjaan tulee niin itseäni tässä sarjassa ärsytti tuo jatkuva koohotus ja se, että jaksot noudattelivat huonosti Toven tarinoita, vaikka niin oltiin lupailtu. Olen muuten nyt kesän jälkeen alkanut latailla Muumikappaleita omalle kanavalleni, niitä joita sinullakin oli. Vieroitusoireet niihin kappaleisiin oli sen verran suuret, että niitä ystävien kanssa tuli etsittyä ihan kaikkialta, mutta onneksi ne löytyivät ja nyt ne ovat taas katsottavissa youtubessa.

    VastaaPoista
  2. Lisäys vielä, että olen tuo aiemmin täällä ollut "Muumipyörä" uudella nimellä...

    VastaaPoista